Skip to main content
man met medaille

Waterstofmedaille Guus Westgeest voor project Berkeloord

Verrassing woensdagmiddag voor Guus Westgeest, die namens LochemEnergie hielp bij het opzetten van het H2L-project Berkeloord: hij ontving op de vakbeurs VSK de waterstofmedaille.

 

De medaille is een eerbetoon aan mensen die zich inzetten voor het gebruik van waterstof bij de omschakeling naar duurzame energie. De waterstofmedaille is de afgelopen tijd aan diverse bekende mensen uitgereikt, onder wie Ad van Wijk, Diederik Samson en Jörg Gigler. Het is een initiatief van MissieH2, waarbij onder meer Remeha is aangesloten, het bedrijf dat in Berkeloord heeft gezorgd voor het leveren van waterstof aan 12 huizen in de Lochemse wijk Berkeloord als vervanging van aardgas.

  

MissieH2 is een partnership van diverse partijen die de handen ineen hebben geslagen om de zichtbaarheid en slagkracht van de waterstofmissie te vergroten met behulp van de Olympische en Paralympische sport (TeamNL). De organisatie vind dat de medaille niet alleen voor grote projecten moet worden uitgereikt, maar ook voor kleinere. En zo ontving Guus Westgeest zijn medaille.

 

Maurice Meulenbrugge, product mananger bij Remeha motiveerde de uitreiking aldus: "Guus is vanuit LochemEnergie erg betrokken geweest in de initiatiefase van het project en heeft zich vol overgave ingezet om het project van de grond te krijgen. Het initiatief en de passie waarmee Guus zijn rol binnen het project vervult heeft bijgedragen aan een belangrijke stap om waterstof zichtbaar te krijgen in de bebouwde omgeving. Het H2L project is een belangrijke stap om de bebouwde omgeving mee te krijgen en om aan te tonen dat waterstof een bijdrage heeft in de energietransitie. Want wat klein begint, kan zomaar de wereld veranderen. En daar heeft Guus een bijzondere bijdrage aan geleverd."

 

Meer over het project in Lochem: Waterstof-pilot H2L Berkeloord