Skip to main content

Volg je gebruik met de HanzeBox

Met de HanzeBox zie je real time, dus live, wat je stroom- en gasverbruik is. Heb je zonnepanelen, dan zie je ook hoeveel stroom je al of niet teruglevert aan het net. Je kunt het sluipverbruik checken en zien hoeveel stroom je apparaten verbruiken zodra die worden ingeschakeld. Daarnaast kun je het verbruik vergelijken met andere dagen, maanden en jaren. Dus: besparen maar!


Hoe werkt het?

De Hanzebox werkt alleen met een slimme meter. Je sluit de HanzeBox aan op de slimme meter in je meterkast. Met de handleiding is dat heel eenvoudig. Vervolgens verbind je de HanzeBox via je wifi-netwerk met de HanzeBox-snelkoppeling op je telefoon of pc. Daarop zie je dan je complete stroom- en gasverbruik.

Wat levert het op?

Aangetoond is dat goed inzicht in je energiegebruik gemiddeld 15% energiebesparing oplevert. Bij een jaarverbruik van 2900 kWh bespaar je dus al gauw 435 kWh. Bij een elektriciteitsprijs van 40 cent per kWh is dat 174 euro en dat elk jaar. Kom je uit boven de 2900 kWh (het prijsplafond) per jaar, dan betaal je nog meer voor elektriciteit en dus bespaar je nog meer geld. Kortom: een HanzeBox is je geld meer dan waard.

Hoeveel kost een HanzeBox?

De consumentenprijs voor de HanzeBox is 36,20 euro. Daar komt een abonnement bij van 1 euro per maand, dus 12 euro per jaar. Bij aankoop van de HanzeBox is een abonnement voor de komende 3 jaar inbegrepen (dus een bedrag van 36 euro). De totale prijs voor de Hanzebox is als volgt opgebouwd:

• Hanzebox

€ 36,20

• 3-jarig abonnement

€ 36,00

• Verpakking en verzending

€ 7,70

TOTAAL

€ 79,90 (incl. btw)

 

Korting voor leden

Leden van LochemEnergie krijgen 10% korting. Zij kopen de Hanzebox voor 71,90 euro (incl. btw). Ook daarbij is het abonnement voor de komende 3 jaar inbegrepen.

 

Ben je nog geen lid? Dan zou dit het moment kunnen zijn. Meld je aan.

 

NB 1: Door het bestelformulier op te sturen geef je LochemEnergie gelijk toestemming om per incasso het bedrag te innen dat voor aanschaf geldt: 79,90 euro voor niet-leden, 71,90 euro voor leden.

 

NB 2: Sommige slimme meters leveren te weinig stroom aan de HanzeBox. Mocht dat bij jou het geval zijn, dan kun je de stroom eenvoudig leveren via een USB-C laadkabel.