Skip to main content
logo actiegroep Grootouders voor het klimaat

Grootouders luiden noodklok voor klimaat-actie

Op zaterdag 24 juni luiden de "Grootouders voor het Klimaat" symbolisch de noodklok. In Lochem zullen om 12 uur de klokken van de Gudula-kerk luiden om aandacht te vragen voor deze actie en de regering te bewegen snel stappen te nemen met maatregelen om de klimaatveranderingen te beperken. Soortgelijke acties vinden plaats door heel Nederland.

Op zaterdag 24 juni luiden de "Grootouders voor het Klimaat" symbolisch de noodklok. In Lochem zullen om 12 uur de klokken van de Gudula-kerk luiden om aandacht te vragen voor deze actie en de regering  te bewegen snel stappen te nemen met maatregelen om de klimaatveranderingen te beperken. Soortgelijke acties vinden plaats door heel Nederland.

 

Acht jaar geleden, op 24 juni 2015, deed de rechter uitspaak in de door Urgenda aangespannen klimaatzaak tegen de Nederlandse Staat, waarin deze werd opgelegd de uitstoot van broeikasgassen met 25 procent te verminderen vóór 2020.

 

De Grootouders voor het Klimaat voeren klokken-actie, aldus een persbericht, "omdat adequate maatregelen nog altijd uitblijven met vervuiling van lucht, water en bodem én verlies van biodiversiteit als gevolg. Wereldwijd leidt opwarming van de aarde zowel tot extreme droogte, bosbranden en voedseltekort als tot extreme stortbuien en overstromingen."

 

De Grootouders is een actiegroep die zich inzet voor een beter klimaat voor toekomstige generaties.

 

Meer informatie: grootoudersvoorhetklimaat.nl