Skip to main content
Kaart met Epse en Eefde

Epse en Eefde zoeken leden werkgroepen Energie

De werkgroepen Energie van de dorpsraden Eefde en Epse zoeken vrijwilligers. De werkgroepen wil de inwoners helpen bij het omlaag brengen van hun energierekening, mede als bijdrage aan duurzaamheid en klimaat. Hiertoe zoekt de werkgroep vrijwilligers die zich in willen zetten voor dit doel.

Ervaring is fijn, maar enthousiasme is belangrijker. De werkgroep wordt op relevante thema’s bijgepraat door ervaringsdeskundigen.

 

De werkgroepen zijn een initiatief van de dorpsraden Eefde en Epse en bestaan uit vrijwilligers en werkt samen met de coöperatie LochemEnergie (1200 leden). Ook de gemeente Lochem ondersteunt de werkgroepen met een basis-informatiepakket om zelf aan de slag te gaan.

 

Voor de komende drie maanden is hulp nodig bij het voorbereiden van een Energie Café. Alle Eefdenaren en Epsenaren zullen daarvoor worden uitgenodigd. Tijdens het Energie Café kunnen woningeigenaren én huurders informatie krijgen van experts over hun energievragen en -problemen,  spreken met gelijkgestemden uit de buurt en met energiecoaches en buurtaanjagers van LochemEnergie. Doel is om Eefdenaren en Epsenaren op weg te helpen en mogelijk ook groepen te vormen om energievraagstukken samen op te lossen: de buurtaanpak. We hopen dat het enthousiasme groot genoeg is om maatregelen te nemen. Dus ook voor die follow-up is een sterke werkgroep nodig.

 

Vind u ook dat we elkaar moeten helpen om iets te doen aan de hoge energierekening? Wilt u ons helpen om het energiecafé tot een succes te maken?

 

Meldt u zich dan aan door een mail te sturen naar jeroenklooster@dorpsraadeefde.nl (voor Eefde) of naar epse@lochemenergie.net (voor Epse).