Skip to main content
Zonnedak Onderschoer

Informatiebijeenkomst collectief zonnedak in Gorssel

Op vrijdag 3 maart organiseren LochemEnergie en de woningcorporatie IJsseldal Wonen een bijeenkomst voor de bewoners van een appartementencomplex aan de Poststraat in Gorssel waarvan het dak wordt voorzien van 200 zonnepanelen.

Het is het eerste zonnedakproject waarbij deelnemers niet bij aanvang kapitaal hoeven in te brengen, maar dat in termijnen kunnen doen. De voorfinanciering van de investering is geregeld dankzij de financiering die door leden van de burgercoöperatie LochemEnergie onlangs bijeen is gebracht.

 

De bijeenkomst is die dag om 17 uur in Eetcafé De Hoek in Gorssel.

 

Vijftien van de 200 panelen zijn gereserveerd om het stroomverbruik van de algemene ruimte (licht, lift) in het gebouw te verminderen, wat voor de bewoners leidt tot verlaging van de maandelijkse servicekosten. De overige 185 panelen gaan vallen onder de landelijke Subsidieregeling voor Coöperatieve Energieopwek (SCE). Met die subsidie is het mogelijk om rente en aflossing te betalen aan de leden van LochemEnergie die het zonnedak financieel mogelijk hebben gemaakt. Bovendien kan de exploitatie (onderhoud, verzekering, netbeheerskosten, etc.) hieruit worden betaald.

 

Zie ook bericht van 2 december 2022: Leden kunnen groot project zonnepanelen helpen financieren