Skip to main content

Wat doet een energiecoach?

De deskundige energiecoaches van LochemEnergie helpen je graag bij het verduurzamen van je huis. Je kunt ze bellen voor een gratis telefonisch consult. Daarnaast kun je samen met een energiecoach werken aan het HOOM-dossier. Hierin vul je alle energiegegevens van je huis in, waarna je samen de beste kansen doorspreekt om jou huis te verduurzamen.


 

Je huis verduurzamen is best ingewikkeld. Waar begin je? Wat is mogelijk in jouw situatie en wat zijn de beste keuzes? Soms heb je een onderwerp waarover je een paar vragen wilt stellen. In zo'n geval kun je een gratis telefonisch consult aanvragen om te sparren met een energiecoach.

Samen werken aan het Hoomdossier

Met het Hoomdossier kun je een complete inventarisatie maken van je huis met betrekking tot het energieverbruik. Dit digitale dossier is eigendom van de bewoner zelf en kan zelfstandig of met hulp van een energiecoach worden ingevuld. Daarmee wordt de situatie van de eigen woning in beeld gebracht. Vervolgens bekijkt de energiecoach de beste mogelijkheden voor energiebesparing en comfortverbetering.
Aan de hand van het Hoomdossier maken de energiecoaches een verslag van hun gesprek. Je krijgt na het gesprek een schriftelijk verslag  van de conclusies.. Naast de ‘standaardvragen’ is er ruimte voor opmerkingen van de energiecoach en kunnen ook vanuit de gemeente specifieke vragen worden toegevoegd om extra informatie op te halen.

 

Kosten: Voor leden van LochemEnergie is dit gratis; niet-leden betalen € 35.

Energielekken opsporen met infraroodcamera

Een energiecoach op bezoek komt kan ook warmtfoto's maken met een speciale infraroodcamera. Hij/zij is er speciaal voor opgeleid om deze beelden te kunnen lezen en er conclusies aan verbinden. Zo krijg je beter zicht op de energielekken in je huis. Er wordt gekeken naar de isolatie in vloeren, muren en dak, maar ook naar eventuele kieren waardoor warmte verloren kan gaan. Voor infraroodbeelden moet het buiten voldoende koud zijn om de lekken goed zichtbaar te krijgen. 

 

Kosten: Voor leden van LochemEnergie is dit gratis; niet-leden betalen € 35.