Skip to main content
infraroodfoto woning

3 soorten persoonlijke hulp

LochemEnergie biedt ook persoonlijke hulp bij het duurzaam maken van jouw woning. Dat kan op 3 manieren.


Klusjes: de energieconciërge

 

In Lochem zijn energieconciërges vrijwilligers die mensen helpen bij het aanbrengen van isolatiemateriaal. Denk aan klusjes zoals het aanbrengen van radiatorfolie of het plaatsen van een waterbesparende douchekop. Bij burgercoöperatie LochemEnergie kun je de hulp van een energieconciërge aanvragen. De kosten van een energieconcierge bedragen € 5,00 per uur, met een maximum van € 20,00, zowel voor leden als niet-leden van LochemEnergie. Een pakket met ‘kleine maatregelen’ kost gemiddeld € 60,00.

De energieconcierges van LochemEnergie en SWL werken samen om zoveel mogelijk huishoudens in Lochem te bereiken. Kijk ook op de pagina van onze energieactie ‘Energierekening onbetaalbaar’ om te lezen of je in aanmerking komt voor gratis hulp.

 

Vraag een energieconcierge aan

 

Inzicht: de energiecoach

 

Een energiecoach kun je telefonisch allerlei vragen stellen over besparen op je energieverbruik. Een energiecoach kan ook bij je thuis komen. Daar kan hij of zij ter plekke jouw woonsituatie bekijken en tips geven. Voorafgaand aan dit huisbezoek krijg je toegang tot een zogenoemd Hoomdossier. Met dit digitale dossier breng je de huidige staat van je huis in kaart: hoe zijn je ramen, muren, vloeren en dak geïsoleerd? De energiecoach kan je hierbij helpen. En na afloop kunnen jullie samen bepalen met welke (isolatie)maatregelen je de meeste winst kunt behalen. De coach weet ook veel over bijvoorbeeld zonnepanelen (op je eigen of andermans dak) en over warmtepompen.

 

Bij burgercoöperatie LochemEnergie kun je de hulp van een energiecoach aanvragen. Een telefonisch gesprek is gratis. Een huisbezoek incl. Hoomdossier is voor leden gratis, niet-leden betalen € 35.

 

Vraag een energiecoach aan

 

Professioneel advies: de energieadviseur

 

Een energieadviseur is een onafhankelijke professional. Hij bekijkt bij jou thuis wat wenselijk en mogelijk is. Die maatregelen legt hij vast in een rapport. Per maatregel kun je dan de kosten bekijken en de hoeveelheid energiebesparing en wooncomfort die de maatregel zal opleveren.  Onze energieadviseurs kunnen ook, uitsluitend op jouw verzoek, offertes opvragen (bij bedrijven met wie LochemEnergie samenwerkt) en beoordelen (ook door jouzelf opgevraagde offertes). 

 

LochemEnergie biedt professionele en gecertificeerde energieadviseurs aan, die uitsluitend advies geven over isoleren (vloer, dak, spouwmuur, vensters). Dit kost kost € 200 voor leden en € 250 voor niet-leden. Zolang er geld in de pot zit wordt een energieadvies aan huis volledig door de gemeente vergoed met een subsidie via bijgaand formulier.

 

Vraag een energieadviseur aan