Zonnedak Stal de Schoolt

Uitverkocht/Vol

Nieuw zonnedak in voorbereiding in Kring van Dorth. Mogelijkheid om in te schrijven als u woont in postcodegebied 7216 (Kring van Dorth), 7245 (Laren). 7217 (Harfsen), 7215 (Joppe) of 7214 (Epse). 

LET OP: Inmiddels is dit zonnedak ook vol. Heeft u belangstelling voor dit postcodegebied, meld u dan aan bij project 'Zon op Andermans Dak' 

Aan de Wippertdijk in Kring van Dorth ligt Stal De Schoolt. Hier wonen en werken dierenarts Jan Kraai en Suzanne Bredero. Suzanne runt hier sinds 1992 haar eigen stal, richt paarden af en brengt paarden uit op dressuur- en springwedstrijden. Bij haar uitgangspunten staan de gezondheid en het welzijn van de paarden voorop. En duurzaamheid hoort daar zeker bij. In dat kader willen zij hun prachtig op het zuiden gerichte dak van de rijhal ter beschikking stellen aan LochemEnergie, om op die manier zonnestroom te laten opwekken door mensen uit de lokale omgeving die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen. Het voornemen is om op het dak circa 200 zonnepanelen te plaatsen met een totale opwekcapaciteit voor 15 tot 20 huishoudens. 

Informatie over het bedrijf en een Youtube filmpje geven een mooi beeld van de locatie:

·      Stal De Schoolt

·      Youtube trailer