Zon op 't Onderschoer

Uitverkocht/Vol

Barchem, Dorpshuis 't Onderschoer

LET OP: inmiddels hebben we voldoende voor-inschrijvingen binnengekregen. Inschrijven is helaas niet meeer mogelijk.Schrijf u gerust in bij het project 'Zon op Andermans Dak'. Dan komt u op de wachtlijst voor het volgende dak in uw  postcodegebied.

We hebben ondertussen ook genoeg donateurs.  Met die bijdrage hebben we bij de Provincie een subsidie aangevraagd en gekregen! Goed voor 't Onderschoer, goed voor een duurzaam Barchem! 

Samen met burgercoöperatie LochemEnergie is Dorpshuis ‘t Onderschoer begonnen met de voorbereidingen voor het leggen van zonnepanelen op het dak van het dorpshuis. De duurzame energie die deze panelen opwekken is niet alleen voor het dorpshuis zelf, maar willen we ook beschikbaar stellen aan de inwoners van Barchem die zelf geen geschikt dak hebben om zonnestroom te kunnen oogsten. Zij kunnen zon-certificaten aanschaffen. 

Het gaat om ca. 200 certificaten van ongeveer 325 Wattpiek per stuk. Met 10 zonnepanelen kan een huishouden met een energieverbruik van ca. 3000 kWh het eigen verbruik geheel zelf opwekken. 

Ook is het mogelijk als donateur het project te ondersteunen met een bijdrage van € 50 (of meer als u wilt). Stuur in dat geval een mailtje naar onderschoer@lochemenergie.net  met uw gegevens en het bedrag dat u wilt doneren.

Dit project is onderdeel van de ‘vergroening’ van het dorpshuis ‘t Onderschoer. Zo is onder andere alle verlichting vorig jaar al vervangen door LED, en zijn er nieuwe energiezuinige ketels en temperatuurregelingen geplaatst.