Online Bijeenkomsten

In het najaar van 2020 organiseerden we een 5 online-bijeenkomsten. Van deze bijeenkomsten zijn Youtube filmpjes gemaakt:
 
Oogst de zon met zonnepanelen
Keimpe Bloem en Paul Stolte geven antwoord op vragen zoals: Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? Wat kost dat, zonnepanelen? En wat levert het op? Kan ik als huurder ook zonnepanelen op mijn dak leggen? Moet ik die zonnepanelen nu kopen, leasen of huren? Ik heb geen geschikt dak, hoe kan ik dan stroom van zonnepanelen krijgen? Kan ik ook via LochemEnergie zonnepanelen kopen? ..
data:
 

Subsidies en slimme leningen

Zou jij je woning wel willen isoleren, maar zie je op tegen de kosten? In dit webinar laten we je zien wat er allemaal mogelijk is. Eline Holland en Ria Bielderman bespreken de verschillende subsidiemogelijkheden, zoals de SEEH en de subsidie op warmtepompen. Daarnaast behandelen ze verschillende mogelijkheden om de kosten te  financieren, zoals de energiebespaarlening en het woningabonnement.
 

Regenwater vasthouden in je tuin

We hebben allemaal de berichten gezien: grote droogte en zelfs een dreigend tekort aan drinkwater. Tijd voor actie. Tijdens dit webinar vertellen Michel van Wijk en Ria Markvoort samen met Carmen Molenaar van het Waterschap Rijn en IJssel en Baarte de Rooy van de gemeente Lochem wat je zou kunnen doen om te voorkomen dat het regenwater van je dak zomaar het riool instroomt. Hoe kan je water vasthouden op het dak, in een opslagvat of in je tuin? Hoe zorg je dat er in een droge zomer zo min mogelijk water uit je tuin verdampt? Hoe zorg je ervoor dat een mooie groene tuin hebt en toch weinig hoeft te sproeien? Hoe groot of klein je tuin ook is, iedereen kan meedoen en profiteren.
 

Een goed afgestelde CV is een zuinige CV

De CV verwarmt je huis en maakt warm water. Heel vanzelfsprekend. Het enige dat je hoeft te doen is de thermostaat op de goede temperatuur zetten. Maar er is meer. Met een goed afgestelde CV is je huis sneller warm en spaar je ook nog eens een hoop gas uit. Tijdens dit webinar bespreken Gerrit Bosscher en Gerrit Schutman wat je zelf kan doen, wat de energiecoaches van LochemEnergie voor je kunnen doen en wat de installateur kan doen (met kortingsvoucher van 5%. Op=op!)
 

Workshop Isoleren kan je leren

Zou je zelf je huis willen isoleren, maar zie je er toch nog wat tegenop? Frans Staats en Bob Molenkamp hebben veel ervaring en gaan je helpen met de workshop ‘Isoleren kan je leren’. Zij bekijken wat je wat je zou willen doen en koppelen je dan aan een passend maatje. Dat werkt veel fijner. Onder hun begeleiding gaan jullie dan aan de slag. Tijdens dit webinar bespreken zij wat je makkelijk zelf kan doen, en hoe dit project precies in zijn werk gaat.