Skip to main content
Overleg in groepen

Hoe begin je?

Hoe krijg je een buurt in beweging? Nodig mensen in jouw omgeving uit. Dat kan via een informatieve avond vol praktische tips over energie besparen. Daarbij inventariseer je welke vragen er zijn en hoor je wat mensen zelf al hebben gedaan en wat hun ervaringen zijn.


Energiecafé's

De afgelopen tijd is LochemEnergie betrokken geweest bij een aantal energiecafé's. Daar kwamen buurtbewoners bij elkaar om voorlichting te krijgen over de verduurzaming van hun huizen. Ook werden mensen met eenzelfde type woning met elkaar in contact gebracht, omdat zij min of meer dezelfde vragen hebben over mogelijkheden voor verduurzaming van hun huis. In zo'n groep kun je oplossingen uitwisselen. Het kan ook een aanleiding zijn om in de toekomst meer samen op te trekken.

Buurtanjagers gezocht

LochemEnergie zoekt in elke wijk of buurt een zgn. ''buurtanjager'', iemand die het voortouw neemt en zijn buren enthousiast maakt voor verduurzaming. Bij zo’n buurtbijeenkomst worden als eerste stap de behoeften gepeild. LochemEnergie ondersteunt daarbij. Daarna komen de oplossingen.

 

Meld je voor deze activiteiten aan bij LochemEnergie: tonnie.tekelenburg@lochemenergie.net

 

Meer over de buurtaanpak:

 

 

Samen