Skip to main content
Bob Duindam

Maak kennis met de nieuwe directeur van LochemEnergie: Bob Duindam

Vanaf 1 januari jl. is Bob Duindam begonnen met een inwerkperiode van één dag per week, zodat hij vanaf 1 april 3 dagen per week als directeur van LochemEnergie aan de slag kan. Op dit moment is hij nog actief als wethouder en loco-burgemeester van Oudewater. Omdat de leden en vrienden van LE vast meer willen weten over LE’s eerste echte directeur, sprak Joris Schouten met hem en maakte Dirk Jan Braggaar foto’s.

Van wethouder naar een burgercoöperatie lijkt een flinke stap. Waarom doe je dit?
Ik ben nu 12 jaar wethouder in diverse gemeenten in de Randstad geweest en dan treedt af en toe herhaling op. Bovendien ben ik bewust naar Barchem in de prachtige Achterhoek verhuisd, waar mensen wonen die rustiger tegen het leven aankijken. Daarnaast wil ik graag dicht bij huis werken, in een baan die echt van maatschappelijke betekenis is. Dus ik denk dat het verschil minder groot is dan het lijkt.

Je hebt veel leidinggevende ervaring in het bedrijfsleven, maar leiding geven aan een vrijwilligersorganisatie is toch wel iets anders. Hoe denk je dat te gaan doen?
Ja dat is anders, al lijkt het werk als wethouder wel op het leidinggeven aan een vrijwilligersorganisatie. Als wethouder begeleid je namelijk vaak burgers die zich met hun initiatieven vrijwillig inzetten voor hun wijk of straat. Ik heb geleerd mee te veren met hun vaak grote ambities, daar ruimte voor te geven, maar wel stapsgewijs de kaders en de mogelijkheden aan te geven waarbinnen ze hun ambities zo veel mogelijk kunnen waarmaken.

Denk je dat je politieke ervaring je kan helpen bij LE?
Ja, dat verwacht en hoop ik natuurlijk wel. De leden van LE hebben allerlei verschillende ambities en ideeën. LE wil staan voor een duurzaam Lochem. Hoe breng je dat bij elkaar? Hoe goed bedoeld ook, niet alles kan. Ik neem mijn politieke en ondernemerservaring mee om dit te begeleiden.

Heb je al een beeld over de toekomst van LE?
Nee, dat is na twee inwerkdagen echt onmogelijk Dat kost meer tijd, en veel meer luisteren naar wat er allemaa