Skip to main content

LochemEnergie voorziet in groeiende behoefte aan laadpalen

Het gebruik van elektrische auto’s binnen de gemeente Lochem is sterk gegroeid. Dit is de reden dat ook de behoefte aan openbare laadpalen groeit. Uitbreiding van het aantal laadpalen is dus gewenst. LochemEnergie heeft al 7 laadpalen gerealiseerd en volop plannen voor nieuwe!

Openbare laadpalen: gerealiseerd en gepland
Op dit moment exploiteert LochemEnergie/Elektrip al 7 openbare laadpalen: 3 in Lochem, 1 in Gorssel en 3 in Almen (zie lijst).

Plaats

Straat, huisnummer   

Type; vermogen

Lochem

Hanzeweg 8

Snel (DC); 60 kW

Lochem

Hanzeweg 8

Gewoon (AC); 7,4 kW

Lochem

Graafschapterrein 

Gewoon (AC); 22 kW

Lochem

Koedijk 25

Gewoon (AC); 7,4 kW

     

Gorssel

Hoofdstraat 25

Snel (DC); 50 kW

     

Almen

Dorpsstraat 31b

Gewoon (AC); 22 kW

Almen

Dorpsstraat 38-40
(bij de Hoofdige Boer)

Gewoon (AC); 22 kW

Almen

Binnenweg 44
(bij S.V. Almen)

Gewoon (AC); 11 kW

In het afgelopen jaar is het gebruik van deze laadpalen een aanzienlijk toegenomen. Dit toont aan dat onze laadpalen in een duidelijke behoefte voorzien. Daarom streven we naar plaatsing van minimaal één laadpaal in elke kern. Op dit moment loopt een aanvraag voor plaatsing van nog eens 8 laadpalen in 2022 in resp. Laren (1), Barchem (1), Eefde (1), Joppe (1), Gorssel (1), Harfsen(1) en Lochem (3).

 

Particuliere laadpalen voor leden
LochemEnergie denkt graag mee met leden die een laadpaal op de eigen oprit willen plaatsen. Belangrijk om te weten is het laadvermogen van de auto en de mobiliteitsbehoefte van het huishouden. Op grond daarvan bepaal je of je een laadaansluiting met een hogere of lagere laadsnelheid wilt. Vaak is het helemaal niet nodig dat de auto snel wordt geladen. Als na een nacht de accu voldoende geladen is, is dat in veel gevallen voldoende.