Subsidie woningisolatie

Datum: 
15/11/2016

Bent u woningeigenaar én bewoner van diezelfde woning en wilt u er deze winter ook warmpjes bijzitten?

Tot 9 december 2016 kunt u nog subsidie aanvragen voor woningisolatie bij de gemeente Lochem. De gemeente Lochem en de provincie Gelderland hebben voor dit jaar €200.000 beschikbaar gesteld. Hoewel er nog voldoende geld in de pot zit, moet iedereen die van deze subsidie gebruik wil maken dus snel zijn!

Wilt u meerdere isolatiemaatregelen toepassen, dan kunt u ook een subsidieaanvraag doen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Deze 'Subsidie energiebesparing eigen huis' is gestart op 15 september 2016 en loopt tot en met 31 december 2018.

De subsidie voor woningisolatie van de gemeente Lochem stopt per 9 december 2016

De hoogte van deze subsidie bedraagt een derde van de kosten, tot een maximum van €500. Maar wanneer u met minimaal 5 andere aanvragers uit de gemeente Lochem een aanvraag indient, kunt u in aanmerking komen voor de zgn. ‘Burenbonus’. Deze is €250, waarmee de totale subsidie neerkomt op €750.
Doordat LochemEnergie de mogelijkheid biedt om aanvragen te bundelen, is het voor leden eenvoudig om in aanmerking te komen voor de Burenbonus.
 

Meld u voor 1 december bij LochemEnergie voor de burenbonus

Voorwaarde om in aanmerking te komen voor de subsidie is dat de werkzaamheden voor 9 december zijn afgerond, betaald en de aanvraag bij de Gemeente binnen is. Wilt u ook gebruik maken van de burenbonus? Dan moet uw aanvraag vóór 1 december bij LochemEnergie zijn ingediend.

Ga voor meer informatie over deze subsidie op woningisolatie naar de website van de gemeente Lochem.
 

Rijkssubsidieregeling voor energiebesparing eigen huis vanaf 15 september 2016

De 'Subsidie energiebesparing eigen huis' kunt u aanvragen als u minimaal 2 energiebesparende maatregelen neemt. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) behandelt de subsidieaanvragen op volgorde van binnenkomst.  De subsidie stimuleert energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector. U kunt subsidie van 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 aanvragen.

Kijk voor meer informatie over de subsidies bij Subsidiehulp
 

Isoleren is de moeite waard

75% van de Nederlandse woningen is onvoldoende geïsoleerd. Dit betekent een gemiste kans voor meer comfort, energiebesparing en een beter klimaat. Daarbij komt dat Isoleren vaak een klus is die weinig rommel geeft en binnen een dag klaar is. U kunt er bovendien flink geld mee besparen. De terugverdientijd bij bijvoorbeeld spouwmuurisolatie kan al tussen de 2 en 4 jaar liggen.

Kijk op de site van MilieuCentraal voor meer informatie over woningisolatie.