Energierekening onbetaalbaar? Kom niet in de kou te zitten!

Datum: 
16/06/2022

“Energierekening onbetaalbaar? Kom niet in de kou te zitten” is de naam van het project waarmee gratis tips, praktische hulp én energiebesparende spullen worden gegeven aan mensen die dat echt nodig hebben. De Gemeente Lochem stelt hiervoor € 260.000 beschikbaar. Hiermee kan LochemEnergie (verantwoordelijk voor de uitvoering van het project) tal van mensen helpen om hun energieverbruik te verlagen. Denk hierbij aan het gratis verstrekken van bijvoorbeeld led-lampen, isolatiefolie voor glas of radiatoren, of een waterbesparende douchekop.  Daarnaast is er ook budget voor het vervangen van bijvoorbeeld een oude, energie-slurpende wasmachine of koelkast. Niet alleen huurders maar ook woningeigenaren, bij wie het geld vastzit in de stenen van hun huis maar waar energiebesparende maatregelen dringend nodig zijn, kunnen hulp aanvragen.

Ken jij iemand die goed hulp kan gebruiken? Iemand die je de komende winter niet in de kou wilt laten zitten? Laat hem of haar dan contact opnemen via  energierekening@lochemenergie.net of telefoonnummer 06-11220692. Natuurlijk mag je ook voor jezelf mailen of bellen.

Hoe het werkt

Neem per mail of telefonisch contact op. We komen je thuis bezoeken om te kijken hoe we je het best kunnen helpen en welk budget we voor jou kunnen vrijmaken. Je krijgt bovendien allerlei slimme tips en als dat nodig is, helpen we je bijvoorbeeld bij het aanbrengen van de radiatorfolie. Met jouw aanmelding wordt zeer vertrouwelijk omgegaan, dus aarzel niet.