Energiecoaches gaan werken met het Hoom-dossier

Datum: 
15/07/2021
De energiecoaches van LochemEnergie gaan werken met het Hoom-dossier. Mensen die hun huis verder willen verduurzamen, kunnen gebruik maken van dit online adviestool. In juli gaat de pilotfase van het Hoom-dossier van start voor een kleine groep energiecoaches. Vanaf dit najaar zal het Hoom-dossier voor alle coaches en alle inwoners van de gemeente Lochem beschikbaar zijn.

Wat is het Hoom-dossier?

Het Hoom-dossier is een online adviestool voor de verduurzaming van een woning. De tool geeft inzicht in wat elke verduurzamingsmaatregel kost én oplevert. Het resultaat is een meerjarenplan waarin zowel energiebesparende maatregelen als relevante onderhoudsaspecten zijn meegenomen.

Hoe werkt het?

De bewoner krijgt een eigen digitale omgeving waarin hij/zij zo veel mogelijk gegevens invult over o.m. de woning en het energieverbruik. Bewoners kunnen zelfstandig aan de slag met het Hoom-dossier, maar kunnen hiervoor ook de hulp van een energiecoach vragen – voor een nóg beter meerjarenplan voor de verduurzaming van hun huis.

Straks ook alternatieven voor verwarming van de woning

Het Hoom-dossier zal nog update krijgen om ook warmte-alternatieven te tonen. Op dit moment is het vooral geschikt voor mensen die willen starten met het isoleren van hun woning.

Bij de foto: energiecoach Ria Bielderman geeft het goede voorbeeld