Energieakkoord: in 2050 alles duurzaam...

Datum: 
12/07/2013
Categorie: 

Vandaag zijn kabinet en maatschappelijke organisaties het eens geworden over de hoofdlijnen voor een Nationaal Energieakkoord.

Misschien nog niet helemaal wat we ervan verwacht hadden, maar het feit dat er een akkoord ligt is op zich al een hele kentering in het overheidsbeleid. We zullen het er voorlopig mee moeten doen, hoewel er nog wel heel wat water door de Berkel moet voordat er overeenstemming is over de details.

In ieder geval is het goed dat duidelijke uitspraken gedaan zijn over te behalen doelen, al is 2050  wel erg ver weg. Maar goed, daar zijn we ook nog eens een keer zelf bij. Tenslotte willen wij al heel wat eerder grote stappen gezet hebben in de gemeente Lochem.

Dank ook aan onze vertegenwoordiger Thijs de la Court die zich o.m. als afgevaardigde van LochemEnergie in de koepelorganisatie E-Decentraal heel actief heeft ingezet om het uiterste eruit te halen. 

Lees meer over het akkooord op de pagina van de Sociaal Economische Raad (SER) en het bijgevoegde persbericht van de Duurzame Energiekoepel.