Almen

Teken ook het Manifest van Almen!

Datum: 
woensdag, 20 april, 2016

Van 2 tot en met 5 april stonden Lochem en de Stedendriehoek in het teken van circulaire economie én in het teken van actie. Frans Timmermans spreekt in bijgaande video de bezoekers van het Cleantec Tomorrow congres in Almen toe. De congres deelnemers tekenden het het manifest van Almen. Met het Manifest verklaren zij zich actief in te zetten voor een circulaire economie ieder op zijn of haar eigen manier.

Zonnecollectorenpark Almen officieel geopend

Datum: 
zaterdag, 30 mei, 2015

Vrijdag 30 mei werd in Almen het zonnecollectorenpark voor het zwembad officieel geopend. Openingshandeling door Antoinet van Helvoirt, Heemraad van het Waterschap Rijn en IJssel. (WRIJ heeft de grond voor de collectoren beschikbaar gesteld.)
Namens de gemeente was wethouder Bert Groot Wesseldijk aanwezig. Verder veel Almenaren, zwembadbestuur en een paar raadsleden. Helaas was het geen geweldig zwemweer, dus de aanwezigen bleven allemaal droog en met jassen aan op de kant staan.

LochemEnergie op TV Gelderland

Datum: 
donderdag, 5 februari, 2015

LochemEnergie op TV Gelderland in TOG, Trots op gelderland. De uitzending was op 28 januari. Het filmpje laat zien hoe LochemEnergie samen met burgers (elektrische deelauto's), bedrijven (WILA) en maatschappelijke instellingen (zwembad Almen) werkt aan eigen energie voor de gemeente Lochem.

"Avond van de Energie" op zondagavond 13 januari in Almen

Datum: 
dinsdag, 8 januari, 2013

Op zondagavond 13 januari is de ‘Avond van de Energie’ in Almen, van 20.00 – 22.00 uur in Ons Huis.

Met vier interessante workshops zoals:

  • zonnepanelen kopen hoe doe je dat?
  • Stroom en gas via LochemEnergie: hoe werkt dat?
  • Tips voor energie besparing en nog veel meer.

Entree gratis. Bezoekers kunnen hier een gratis energie besparingsadvies winnen.

Abonneren op RSS - Almen