Infrarood scan van je hele woning (voorinschrijven nu mogelijk)

Infraroodscan van je hele woning? Meld je nu aan.

 
Je staat er niet altijd bij stil, maar er gaat veel warmte verloren door kieren, brievenbussen, slecht geïsoleerde muren enzovoort. Een infraroodfoto maakt met zijn mooie kleurige plaatjes die lekken heel goed zichtbaar. Bij een woningscan maakt de energiecoach samen met jouw een scan van je hele woning, zowel van binnen als buiten. Samen kijken we naar de beelden en bespreken we waar mogelijke kieren of isolatielekken zitten. Zo weet je direct op welke punten je de isolatie van je woning nog kan verbeteren en of de bestaande isolatie nog goed werkt.
 
De scan doen we samen met jou. Dat kan alleen als de weersomstandigheden goed zijn EN als de corona maatregelen het weer toestaan dat we bij jou in huis komen.
 

Met een warmtescan kan het volgende worden gelokaliseerd:

  • Ontbrekende isolatie – Lokaliseer ontbrekende isolatie in muur, vloer of dak door een vergelijking te maken met omliggende gebieden.
  • Waterschade – Vind verborgen gebreken en waterlekkages voordat ze voor grote schade zorgen en leg tevens het bewijs vast van het probleem
  • Luchtlekkages – Detecteer luchtlekkages rondom ramen, kozijnen en deuren. Tijdige reparatie bespaart kosten
  • Electrische problemen – Vind elektrische problemen in de meterkast of slecht werkende zonnepanelen snel.
  • Vloerverwarming problemen – Ontdek lekkende leidingen en breng het rendement van je vloerverwarming in kaart.
  • Vocht en schimmel – Breng vocht en schimmelproblemen snel in kaart en voorkom schade of gezondheidsproblemen
 
Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen we wellicht later deze winter, of anders komend najaar, een scan bij je komen maken.
De kosten voor een scan zijn € 50,00 (voor leden van LochemEnergie € 24,50)
 
 
Wanneer wordt de scan gemaakt?
Het moet koud zijn buiten voor een goed resultaat. Bovendien moet het droog zijn, maar wel bewolkt of donker. Kortom, we hebben goede winterse omstandigheden nodig. De foto's worden (afhankelijk van de weersomstandigheden) tussen november en maart gemaakt. Je krijgt op tijd bericht wanneer we verwachten op pad te kunnen gaan en benaderen je dan voor een afspraak.