Jeroen Wennink: “Mijn oude auto, zonde van het geld”

Datum: 
06/07/2020
Categorie: 

De elektrische auto's van Elektrip/LochemEnergie waren Jeroen nog niet opgevallen. Tot een vriend hem er een paar jaar geleden op wees. Kort daarvoor had de geboren en getogen Lochemer Jeroen Wennink (45 jaar) zijn oude auto van de hand gedaan. Teveel kosten voor het hoognodige onderhoud, niet dagelijks nodig, dus zonde van het geld. De tip kwam dus als geroepen.

De eerste kennismaking met de elektrische deelauto -inmiddels zo'n 2 -3 jaar geleden- was verrassend. Als voormalig vrachtwagenchauffeur was hij een ervaren diesel-rijder. Elektrisch rijden bleek eenvoudig en comfortabel. En eigenlijk ook niet zo duur als gedacht. De Elektrip-auto staat op de Koedijk, dichtbij zijn huis. Dat is makkelijk. En tot nog toe bijna altijd beschikbaar op de gewenste tijd. De nieuwe reserveringsapp maakt het allemaal nog makkelijker! Tot nog toe maakte Jeroen vooral gebruik van de Renault ZOE , die een bereik heeft van 200 km, ruim voldoende voor de ritjes die hij in de nabije omgeving maakt. Voor de langere rit die hij heeft gepland maakt hij gebruik van de nieuwe Kona, die een bereik van 400 km heeft. Ruim voldoende.

Ook zijn kinderen vinden het elektrisch rijden kicken! De auto trekt lekker snel op, is stil en ze luisteren onderweg spotify terwijl hun mobieltje wordt opgeladen.  

Wat Jeroen ook aanspreekt is de klantvriendelijkheid van LochemEnergie. Tot nog toe kocht Jeroen steeds kleine bundels (= aantal kilometers). Maar onlangs maakte wagenparkbeheerder Nicoline Meutschege hem er op attent dat een grotere bundel voor hem voordeliger zou zijn gezien zijn veelvuldig gebruik van de deelauto. En daarbij biedt Elektrip/LochemEnergie ook nog een korting!

Energiecoaches

Jeroen is goed te spreken over LochemEnergie. Een leuke club, vindt hij, met betrokken mensen. Optimistisch en milieubewust. Dan heeft hij het met name over de energiecoaches, met wie hij kennis maakte toen hij zijn huis ging verbouwen. De energiecoach komt bij je thuis, denkt met je mee en geeft advies over hoe je energie kunt besparen. Zo stapte hij bij nader inzien af van zijn idee om een pellet-kachel aan te schaffen (niet duurzaam genoeg) en besloot  tot aanschaf van een zuinige HR-verwarmingsketel, in de keuken een doorstroomboiler- zuinig met stroom en minder watergebruik- en kookt hij op inductie. Zijn huis is inmiddels goed geisoleerd en overal zit dubbel glas. Led-lampen en smart-verlichting (Fibaro), waarmee hij de verlichting vanaf zijn mobiel kan aansturen en bijvoorbeeld dat verlichting en apparatuur automatisch uit gaat. Maar zonnepanelen heeft hij nog niet. Die worden voor hem pas interessant als je de energie zelf kan opslaan en niet teruglevert aan het net.

“We moeten zo snel mogelijk van het gas af”, vindt Jeroen. Of de klimaatverandering nu ontstaat door een natuurlijk proces of door de mens, het gebruik van fossiele brandstoffen is vervuilend en put de aarde uit.  “We moeten zuinig zijn op onze planeet aarde”, aldus Jeroen, “ook met het oog op de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen”.

Hier vind je de Deelauto’s van LochemEnergie

Kern                   Type                    Gem. actieradius     Standplaats

Almen                Renault Zoe                         140 km       Dorpsstraat

Eefde                 Renault Zoe                         335 km       Nachtegaalstraat

Exel                     Renault Zoe                         225 km       ’t Veld

Gorssel              Nissan Leaf                          140 km       Oldenhof

Lochem             Renault Zoe                         240 km       Weidemolenlaan / Koedijk

                          Smart fortwo                         95 km       Pillinkstraat

                           Hyundai Kona                     445 km       Koedijk 

                           Nissan Leaf                          140 km       ’t Wapen van Lochem 

                           Renault Zoe                      225 km       Hanzeweg (weekend, reserveren via 06-26012787)

                           Renault Zoe                      225 km       Hanzeweg (weekend, reserveren via 06-26012787)

 

Kijk voor de tarieven op elektrip.nl.

De prijzen zijn op basis van rijbereik. Voor auto’s met een actieradius > 200 km, betaal je het normale uurtarief. Voor de Smart fortwo (tweepersoons) met een rijbereik van gemiddeld 90 kilometer krijg je hierop 30% korting. Voor de Renault Zoe in Almen en de Nissans in Lochem en Gorssel met een rijbereik van ongeveer 140 kilometer 15% korting. Zo kun je dus een auto passend bij je rit kiezen én op de kleintjes letten.