Overslaan en naar de inhoud gaan

Aan de teksten op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. De website is in aanbouw en derhalve nog niet overal compleet.

Zonnedaken in ontwikkeling

Momenteel is LochemEnergie bezig met het onderzoeken van 7 daken voor het mogelijk plaatsen van collectief zonnepark. We lichten alvast een tipje van de sluier op. Lees over Wijnbergen in Gorssel, de Witte Kerk in Lochem en Lubberdink in Barchem. Wat is hun motivatie om een dak beschikbaar te stellen?


Open voor inschrijving: Wijnbergen, Gorssel

Aan de westkant van onze gemeente zijn we begonnen met de voorbereidingen voor een nieuw zonnedak; bij het bedrijf van de familie Wijnbergen aan de Gorsselse Enkweg in Gorssel. Geheel passend binnen de duurzame opzet van het bedrijf wil men graag zonnepanelen leggen op de grote schuur, en het concept om dit in coöperatie-verband te doen sprak gelijk aan.
Leden uit het postcodegebied van Gorssel (7213), Eefde(7211), Joppe (7215), Epse (7214), Harfsen (7217) en Kring van Dorth (7216) kunnen zich vrijblijvend voor dit project voorinschrijven.

Open voor inschrijving: Witte Kerk, Lochem

De Protestantse Gemeente Lochem heeft het dak van de Witte Kerk aan de Paul Krugerstraat 8 in Lochem ter beschikking gesteld om hierop zonnepanelen te plaatsen voor mensen die dat op hun eigen dak niet kunnen. De Witte Kerk wordt momenteel gerenoveerd, verbouwd en verduurzaamd, en dit plan past hier uitstekend bij.
Leden uit de postcodegebieden Lochem (7241 en 7242), Laren (7245), Barchem (7244) en Almen (7218) kunnen zich vrijblijvend voor dit project voorinschrijven. 

Open voor inschrijving: Lubberdink, Barchem

De boerderij van de familie Lubberdink heet Erve Velthuis en is ruim 100 jaar oud. Oorspronkelijk was het een traditioneel gemengd bedrijf, later werd het een gespecialiseerd melkveebedrijf. In 2019 besloot men om het anders te gaan doen. Inmiddels worden er nog zo’n 90 stuks jongvee opgefokt, en is men geheel natuurinclusief gaan denken en doen. Zo worden er nu ook op dit adres aan de Hazelberg ook 0.5 ha aan hazelnoten verbouwd, als hele nieuwe en veelbelovende tak van sport. Buitengewoon goed voor de biodiversiteit en de gezondheid van de mens! Tel daarbij op het bewuster omgaan met water, en waar het maar kan vergroten van de biodiversiteit en tegengaan van klimaatverandering, dan begrijp je dat het ter beschikking stellen van het dak voor zonnepanelen van LochemEnergie naadloos past in de bedrijfsfilosofie. Vooral ook het coöperatieve karakter spreekt aan. Lubberdink: “In het verleden heeft deze manier van denken ons sterk gemaakt.”
Leden uit de postcodegebieden Barchem (7244), Lochem (7241 en 7242), Laren (7245) en Almen (7218) kunnen zich vrijblijvend voor dit project voorinschrijven